ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

Ürün/Hizmet Detaylar

 

Ürün/Hizmet Kartı Detaylar


 

Detaylar: Burada bir Ürün/Hizmete ait detaylandırma işlemleri yapılır. 

Şekil 10

Alternatif Adı: Alternatif ad tanımlayabilirsiniz.

Arama Anahtarları: Listede Ürün/Hizmet arama için anahtar sözcükler buraya girilir. (Kendi adında geçen bilgiler zaten otomatik olarak arama esnasında bulunur. Ekstra tanım yapmak istenirse kullanılabilir. )

Tevkifat Kullanımı: Firmalar Ürün/Hizmetleri karşılıklı anlaşma yoluyla bazen tevkifatlı olarak faturalandırabilmektedirler. Bu durumda tevkifatlı ürünü fatura üzerinden değil Ürün/Hizmet Kartı üzerinden girmeleri gerekir. 

Not: Sadece bir sefere mahsus tevkifatlı fatura kesmek isteyen firmalar da Ürün/Hizmet Kartından Tevkifat bilgilerini girip, faturayı oluşturup, daha sonra tekrar Ürün/Hizmet Kartındaki bilgileri düzeltebilirler.

Yok: Tevkifat hiç bir şekilde uygulanmaz

Alışta: Sadece alış faturalarında Tevkifat uygulanır 

Satışta: Sadece satış faturalarında Tevkifat uygulanır.

Alış ve Satışta: Alış ve Satış faturalarında her ikisinde de Tevkifat uygulanır.

Tevkifat Türü: Mevzuata göre tevkifat kodları, açıklamalar ve oranlarına göre tanımlar hazır olarak gelmektedir. Bunların içerisinden size uygun olanı seçebilir, mevcut olanı güncelleyebilir ya da yeni bir kod oluşturabilirsiniz.

Şekil 10

Maliyet Güncelleme Rolü:

Yok: Maliyet güncelleme rolü yok ise yok işaretlenir. 

Bindirilmiş Maliyet:

Ek Maliyet:

Bindirilmiş ve Ek Maliyet:

Üretim Rolü: Ürünün durumu beliryebilirsiniz.

Mamul: Ürünüz işlenmiş, yapılmış hazır bir mal ise mamul seçilmelidir. 

Yarı Mamul: Ara mal, diğer malların üretiminde girdi olarak kullanılan mal ise yarı mamul seçilmelidir.

Hammadde: Endüstride bir ürün ya da yapının elde edilmesinde kullanılan gerekli bileşenlerin işlenip elde edilmesinden önceki durumda ise hammadde seçilmelidir.

Maliyet Eşleme:

Kullanım Yeri: Burada işaretleyeceğiniz değere göre ürünün satış veya satınalmasının yapılıp yapılamayacağı ya da üretimde kullanılıp kullanılamayacağı belirtilmektedir. Örneğin A ürünü için sadece Satış işaretlendiyse, satış faturası oluştururken karşımıza gelecek olan listede A ürünü listelenecekken satınalma faturası oluştururken bu ürün listede görüntülenmez. 

İlgili ürünün "B2B" ve/veya "B2C"'de görünüp görünmeyeceği ilgili kutucuklar işaretlenerek sağlanır.

"Üretim" kutucuğunun işaretlendiği durumlarda ise ilglli ürün "Üretim Kontrol" alanında yer alan "Ürün Ağacı"na getirilebilmektedir. Kutucuk işaretli değilse oluşturulan ürün Üretim yapılırken kullanılamaz. 

Küçük Resim ve Büyük Resim: Oluşturmuş olduğunuz Malzemeye resim ekleyebilirsiniz. Bu resim listede ilgili malzemenin üzerine geldiğinizde gösterilecektir. Bunun için yapılması gerekenler; 

1- Büyük veya Küçük resim "Detaylar" sekmesi içerisinde eklenmesi gerekmektedir. 

Resim Yükleme

2-Büyük veya Küçük resimi ekledikten sonra listede resmin gözükmesi için resim tercihi yapılması gerekmektedir. Tercihlerden, ERP Temel Seçenekler altından Malzeme Yönetimine gelinilir. Burada "Listede Ürün Resmi Tercihi" yapılır. 

Listede Ürün Resmi Tercihi

3- Listede ürün resmi tercihi yapıldıktan sonra yapmış olduğunuz tercihe göre listede üzerine gelmiş olduğun malzemenin resmini gösterecktir.

Listede Ürün Resmi Görüntüleme