ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

Vade Kilidi Sistem Ayarları

SİSTEM AYARLARI


 

 

                Vade Kilidi ile ilgili sistem ayarlarına ulaşmak için “admin” kullanıcısıyla Orkestraya giriş yapmanız gerekir. Giriş yaptıktan sonra menü ağacında Sistem Yönetiminin altında “Sistem Ayarları”na girebilirsiniz.

 

Vade Kilidi Sistem Ayarları

 

Çek Senet Seçiminde Filtreleme:

                Tüm Kayıtlar: Bu seçenekle beraber İş Yeri seçimine bakılmaksızın Çek/Senet Bordrosu satırlarında tüm Çek/Senet Kartlarını seçebilirsiniz.

                İş Birimi Seçim: Bu seçenekte Çek/Senet Bordrolarında İş Yeri seçilmesi durumunda satırlarda Çek/Senet Kartlarının seçiminde İş Yeri filtrelenmiş olarak kayıtları gelecektir. Çek/Senet Bordrosunda İş Yeri seçmeden de Çek/Senet Bordrosu kaydedilebilir.

                İş Birimi Kontrol: Bu seçenek seçili olduğunda Çek/Senet Bordrosu için İş Yeri seçimi ZORUNLU olur. İş Yeri seçilmediğinde kayıt işlemi yapılamaz. İş Yeri seçildiğinde de satırlarda listelenen Çek/Senet Kartlarının İş Yeri filtrelenmiş olacaktır.

Borç Takip Vade Kilidi Türü:

                Yok: Vade Kilidi işlemi yapılmaz. Diğer seçeneklerden biri seçili olmadığında varsayılan “Yok” kabul edilir.

                Vade Tarihine Oranla: Borç Takip Vade Kilidi Değeri olarak girilen değer %(yüzde) ile, Cari Hesap ile yapılan Borçlandırma hareketinin vade gün sayısı çarpılarak bir Vade Kilit Tarihi hesaplanır. Bu tarihe kadar ilgili borçlandırma hareketi kapatılmadığında Cari Hesaba Vade Kilidi uygulanır ve yeni işlem yapması engellenir.

                İşlem Tarihine Gün Sayısı: Yapılan işlemin Borç Takip Vadesine bakılmaksızın, işlem tarihinden itibaren Borç Takip Vade Kilidi Değeri olarak girilen değer vade limitini belirler. Gün sayısı olarak, bu sürenin sonunda ilgili Cari Hesap için “Vade Kilidi” uygulanır ve yeni bir Fatura/Sipariş girilmesi engellenir.

Borç Takip Vade Kilidi Değeri: Borç Takip Vade Kilidi Türü parametresine bakarak Cari Hesabın ne zaman kilitleneceği değerini girmek için kullanılır.

 

Borç Takip Vade Kilidi Toleransı (Tutar): Buraya girilen tutar bilgisi ilgili Cari Hesabın bakiyesi için muafiyet tutarını belirler. Örneğin 1000 girildiği durumda Cari Hesabın bakiyesi 1000 TL’nin altında ise Vade Kilidine girse bile işlem yapılmasına izin verir.

Cari Vade Ortalamasında Açık Hesap: Carinin Vade Ortalaması hesaplanırken Açık Hesabın Cari Hesabın vadesine nasıl yansıyacağını belirler.

                Gözardı Et: Açık Hesap tutarları Cari Hesabın vadesini etkilemez.

                Uygula: Açık Hesap tutarları, vadesi gelmeyen tutarlar için vade günü kadar, vadesi geçen tutarlar için ise geçen gün kadar hesaplanıp ağırlıklı ortalama Cari Hesabın Açık Hesap Vadesini belirler.

Cari Vade Günü Yuvarlama:

                Yok: Cari Hesabın vade gününü ondalık hassasiyeti 2 olacak şekilde gösterir. 75,62 gibi.

                Aşağı: Cari Hesabın Vade Gününü aşağı yuvarlar. 75,62 için 75 görünür.

                Yukarı: Cari Hesabın Vade Gününü yukarı yuvarlar. 75,62 için 76 görünür.

                Yarıdan Yukarı: Cari Hesabın Vade Gününün ondalık değeri 0,5 ten büyük veya eşitse yukarı 0,5 ten küçükse aşağı yuvarlar.

Borç Takip Vade Kilidi Açıklaması: Vade Kilidinden dolayı işlem yapamayan Cari Hesaplarda işlem yapmak için seçtiğinizde gelecek uyarı mesajını buradan belirleyebilirsiniz.

NOT: Bu bilgi parametrelerden “Sistem” seçildiğinde gelmektedir. “Kurum” veya “Dönem” seçtiğinizde bu alan gözükmeyecektir.

Cari Hesap Vade Kilidi Uyarısı