Tıbbi Satış Temcilcilerinin (TST) gün içerisinde yaptığı ziyaretler ( doktor,eczane, ecza deposu ve hastane ziyaretleri) çalışma raporu içerisinde yazılmaktadır. TST'nin hangi doktor, eczane, depo veya hastaneye gidebileceği ve hangi ilaçların çalışılacağı sistem tarafından yönetilmektedir. Ziyaret sırasında alınan siparişler, verilen broşür veya numuneler sisteme girilerek kayıtlar sistematik olarak tutulmaktadır.
Çalışma planları ve çalışma raporlarının birbirleri ile uyumu çeşitli raporlar ile kontrol edilebilmektedir. Bu sayede TST'lerin çalışma planlarına sadık kalması sağlanmaktadır.
Çalışanlar planladıkları ziyaretleri gerçekleştirdiklerinde "Çalışma Raporlarına" kayıt etmelidirler.
Bu sayade planladıkları ziyaretlerin gerçekleşip gerçekleşmediği öğrenilir.
Çalışanlar "Çalışma Raporu" oluşturmak için ;
Genel Perspektif > Biem > Çalışma Raporları yolunu izlemelidir.
Çalışma raporu oluşturulurken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.
1- Bir önceki gün boş ise bir sonraki günün raporu oluşturulamaz.
Aşağıdaki ekran görünrüsünde "tst01" çalışanına ait çalışma raporlarının bir kısmı gösterilmektedir. Haftasonuna denk gelen günler otomatik olarak atlanmaktadır. Cumartesi yada pazar gününe ait çalışma raporları kayıt edilemez rapor günü bir sonraki haftanın başından yeniden başlar.
Yukarıdaki çalışma raporları ekranında "Yeni" simgesine tıkladığımızda son rapor günü 14/07/2009 olduğundan yeni rapor günü otomatik olarak 15/07/2009 olarak gelecektir. Yani şu an 20/07/2009 tarihinde iseniz ve bugüne ait rapor kayıt etmek istiyorsanız aradaki tüm boş günlere ait çalışma raporlarını doldurmanız gerekmektedir.
"Yeni" simgesine tıklandığında açılan "Yeni Çalışma Raporu" ekranında çalışana ait Rapor Günü, Ekip Mobil ve Araç Ekip Mobil Telefon ve Araç Plakası bilgileri otomatik olarak gelmektedir.
"Son" butonuna tıklandığında açılan "Onay" ekranında gerekli işlem yapıldıktan sonra "Çalışma Raporu" oluşturulmaya başlanabilir.
Açılan ilk sekme olan Genel'de raporun oluşturulduğu gün tipi belirlenmelidir ( Çalışma Günü / Tati Günü ). Gün içerisinde iş için ve özel yapılan Km miktarının girilmesi için ilgili alanlar bulunmaktadır. Bu alanlara yapılan km miktarı yazıldıkça "Gün sonu Km" sayısı otomatik olarak hesaplanıp değişecektir.
Gün özeti ile ilgili alınmak istenen notlar için "Gün Özeti" alanı kullanılabilir.
"Doktor Ziyaretleri" sekmesinde "Çalışma Planında" yazılan ve gerçekleşen ziyaretler buraya da kayıt edilir. Doktor Ziyaretleri altında bulunan menüden "Yeni" simgesine tıklanarak "Yeni Kayıt ( Doktor Ziyareti)" ekranı açılır. Ziyareti gerçekleşen doktorları listeden seçerek ekleyebilirsiniz. Ziyaretin gerçekleştiği yeri ( hastane yada muayenehane ) ve ziyaret saatini de rapora eklemelisiniz. Doktor ziyaret süresini tanımlanmış olan zaman dilimlerinden ( 5dk / 10dk / 15dk / 20dk / 25dk / 30dk / 45 dk. v.b. ) seçebilirsiniz.
Doktor ziyaret "Görüşme Tipini" alan sonunda bulunan
simgesine tıklayarak açılan "Görüşme Tipleri" ekranından seçebilir yada yeni tipler oluşturabilirsiniz.
Yeni Görüşme tipi kaydetme yetkisi standart kullanıcılarda olmayabilir.
Verilen Materyal alanına "Materyal Tipi" eklemek için ilgili alan sonundaki
simgesine tıklanır ve açılan "Materyal Tipleri" ekranından tanımlanmış tipler varsa listeden seçilir eğer daha önce hiç tanımlanmamış ise yenileri eklenir.
Materyal tipi ekleme yetkisi standart kullanıcılarda olmayabilir.
Görüşme ve Materyal tiplerini tanımlamanın diğer bir yolu ise ;
Genel Perspektif > Biem > Genel Tanımlar > Görüşme Tipleri / Materyal tipleri yoludur. En başta tiplerin bu ekrandan tanımlanıp yukarıdaki gibi kartlarda sadece seçim yapılması önerilir.
Görüşme sırasında doktor ile çalışılan ürünler ise "Listeden Ekle" butonuna tıklanarak listeden seçilir.
Ecza Deposu Ziyaretleri sekmesinde ise "Çalışma Planlarında" planlanan ve plan sonucu gerçekleşen ziyaretler kayıt edilir. Kayıt işlemini yapmak için menüde bulunan "Yeni" simgesine tıklanır ve açılan "Yeni Kayıt (Ecza Deposu Ziyareti)" ekranından görüşme yapılan depo / görüşmenin tipi / ziyaret saati / ziyaret süresi ve depoya ile yapılan ziyarette çalışılan ürünler seçilir.
Eczane Ziyaretlerini kayıt etme işlemi de aynen "Ecza Depolarında" olduğu gibidir.
İstatikler sekmesinde ise "Çalışma Raporuna" ait istatikler yer almaktadır. İlk bölüm olan "Rapor Özeti" kısmında şu an üzerinde işlem yaptığınız rapora ait istatikler bulunmaktadır.
Aylık rapor özetinde ise raporu oluşturan kullanıcıya ait bir aylık rapor istatiği yer almaktadır.
Tüm işlemler bittikten sonra "Kaydet" butonuna tıklayarak raporunuzu kayıt edebilirsiniz.